0
0
0

Який фліпчарт кращий? Основні критерії вибору фліпчартів

Який фліпчарт кращий? Основні критерії вибору фліпчартів

Нові ідеї у бізнесі – це шлях до того, щоб розширити можливості компанії та реалізувати потенціал. Але оскільки далеко не кожна зі свіжих думок практично несе користь, всі вони вимагають обговорення. Розписати всі плюси та мінуси запропонованого рішення допоможе демонстраційне обладнання. В офісах та навчальних центрах використовують фліпчарти – компактні дошки функціонального призначення. На вітчизняному ринку представлені різні варіанти, тому розгубитися нескладно. Фліпчарт якої фірми кращий і на що орієнтуватися при покупці, поговоримо нижче.

Як вибрати фліпчарт: конструкція обладнання

Який фліпчарт краще? Відгуки на ресурсах часто суб'єктивні, тому спиратися тільки на оцінку конкретних покупців не варто. Щоб обладнання було корисним та зручним в експлуатації, насамперед зверніть увагу на конструкцію.

Загалом практично всі фліпчарти влаштовані однаково. Для писання або малювання використовують дошку з певним типом покриття, посилену алюмінієвою рамкою. Рамка не дає дошці деформуватися та забезпечує стійкість до механічних пошкоджень протягом експлуатаційного ресурсу. На кутах можуть бути пластикові куточки, які захищають користувача від травмування.

У чому ж відмінність?

  • Стаціонарний варіант - фліпчарт-дошка на стійці або тринозі, ніжки якої оснащені заглушками. Такі пристрої ідеальні, якщо ви плануєте використовувати їх тільки в одному приміщенні. Транспортувати дошки не дуже зручно, хоч і розібрати конструкцію можливо. Оцініть стійкість дошки: вона має хилитися під час написання;
  • Якщо ви часто організовуєте виїзні заходи, корисним буде мобільний фліпчарт. Від дошки на тринозі його відрізняє моностійка з коліщатками: так обладнання легко перетягувати з одного приміщення в інше. Зверніть увагу, чи фіксуються коліщатка. Якщо така опція не передбачена, під час написання фліпчарт може рухатись під тиском руки, а це лише ускладнить використання.

Крім конструкції, є інші моменти. Зверніть увагу, якщо плануєте вибрати дошку фліпчарт в Україні.

Поради щодо вибору фліпчарту: матеріал поверхні

Другий важливий аспект - виготовлено покриття. Від цього залежить, як довго ви зможете користуватись дошкою, який час вона зберегти експлуатаційні характеристики.

  1. Бюджетний варіант – фліпчарт із меламіновим або пластиковим покриттям. Такі вироби коштують недорого та виправдовують свою вартість. Пластикова поверхня прослужить кілька років, зберігаючи зовнішній вигляд. Згодом фарба почне в'їдатися у покриття. Крім того, враховуйте, що пластик не має магнітних властивостей, тому кріпити інфографіку магнітами не вдасться. Щодо меламіну, то по суті це звичайна шкільна дошка. В інтер'єрі вона виглядає не так презентабельно та дорого.
  2. Металополімерне покриття – усереднений варіант у плані вартості та практичності. Металева поверхня дозволяє використовувати магніти, а саме покриття якийсь час залишиться білим та естетичним.
  3. Металокеамічне покриття - відповідь на питання, як правильно вибрати фліпчарт. Крім того, подряпати покриття досить складно, тому дошка збереже презентабельний вигляд 5 років і довше.

При виборі звертайте увагу також на розміри та вагу: чи впишеться дошка в інтер'єр? Чи достатньо площі панелі, що написати все потрібне? А в нашому блозі ви знайдете інформацію про нюанси обслуговування маркерної дошки.

Коментарі