0
0
0

Грифельна дошка в сучасному інтер'єрі - як вибрати і куди повісити

Грифельна дошка в сучасному інтер'єрі - як вибрати і куди повісити

Грифельна дошка – стильний елемент інтер'єру у житловому будинку, ресторані, кафе, барі, пабі. На темному, однорідному покритті можна малювати, робити записи оригінальним шрифтом, створювати рекламні гасла та заклики скористатися акцією. Незважаючи на зовнішню вибагливість, така дошка зробить цікавим мінімалістичний або лофтовий інтер'єр, додасть до нього життя та індивідуальності. Про нюанси вибору грифельної дошки для дому та бізнесу, а також можливості оформлення інтер'єру з її допомогою йтиметься нижче.

Характеристики грифельної дошки

Грифельна дошка – колись незамінний атрибут шкільного кабінету, а сьогодні стильний компонент інтер'єру. Це практичне та довговічне демонстраційне обладнання, з яким вдасться перетворити обстановку у житловій кімнаті чи громадському приміщенні.

На ринку представлено кілька типів грифельних дощок:

  • аспідні вироби, поверхня яких нагадує чорний мінерал – аспід;
  • з поверхнею, покритою грифельною фарбою;
  • фактично шпалери, які зовні ідентичні з грифельною дошкою.

Писати на такій дошці можна крейдою, крейдою або маркером, а також крейдою фарбою. Цими канцтоварами можна робити тонкі та товсті лінії, рівномірно пофарбовані штрихи та напівпрозорі замальовки. Крім того, крейдову фарбу можна виготовити самостійно, змішавши крейду з гелем-санітайзером.

Чим гарна грифельна дошка для вулиці чи квартиру? Це практичне, довговічне виріб. Покриття захищає поверхню від пошкоджень та подряпин, довго тримається та зберігає первісний вигляд при дотриманні елементарних умов експлуатації. Обладнання має стильний, презентабельний вигляд та надає приміщенню нового звучання.

Як вибрати грифельну дошку

Щоб дошка вписалася в приміщення та виконувала свої функції, зверніть увагу на такі моменти:

  1. Тип дошки – на твердій чи м'якій основі. Більш практичною і довговічною є дошка на твердій основі, тоді як м'яка з клеєним верхнім шаром швидше виходить із ладу. Тверде крейдяне або грифельне покриття дошки першого типу забезпечує максимальну зручність та можливість використовувати протягом усього терміну.
  2. Розміри. Добирайте дошку таким чином, щоб вона не виходила за межі стіни і виглядала гармонійно в інтер'єрі.
  3. Мобільність, тобто можливість переважити виріб.

Де використовується грифельна дошка?

Панель із грифельним покриттям доречна у будь-яких приміщеннях:

  • грифельна дошка на кухню доповнить інтер'єр в урбаністичному стилі, в монохромному колірному рішенні. На поверхні дошки можна робити гарні написи, цитати, а також кріпити магнітами знімки та зображення. Нарешті, дошку можна використовувати як мудборд, розміщуючи на ній зображення бажань та цілей;
  • Дитяча грифельна дошка – необмежений простір реалізації творчих задумів. Дитина зможе на ній малювати, прописувати букви та цифри, готуючись до школи, кріпити магнітами улюблені фото та картинки;
  • грифельна дошка на весілля допоможе зробити оформлення унікальним та незабутнім. На ній можна написати імена молодят, дату реєстрації шлюбу, розмалювати квітами та іншими елементами;
  • грифельна дошка як фотозона - чудовий варіант для дня народження. Прикрасьте дошку живими квітами, кулями, стрічками чи природними матеріалами, щоб надати їй оригінального звучання.

Широкий вибір грифельних дошок представлений у каталозі ТСО. Також у нас можна замовити крейдяну дошку.

Коментарі