0
0
0

Використання дощок-планерів у тайм-менеджменті

Використання дощок-планерів у тайм-менеджменті

Час – найцінніший ресурс у 21 столітті. В інформаційних каналах так багато говорять про планування, ефективність, продуктивність, емоційне вигорання, ресурсність тощо. Але на практиці не завжди вдається реалізувати поставлені завдання, і прикро, коли не встигаємо зробити щось справді важливе. Щоб хоч якось дисциплінувати себе і структурувати спосіб життя, радимо придбати планер. Дошка на холодильник або стіну стане надійним асистентом у вирішенні справ і нагадуватиме про глобальні цілі. Нижче ми розповімо про переваги такого планера та методи тайм-менеджменту, які можна застосувати з використанням пристосування.

Планер для бізнесу та вдома: що це?

На зміну звичному щоденнику чи блокноту прийшов планер – дошка з покриттям для писання, виконана у різних варіантах дизайну. Основою для виготовлення виступає металоплімерна пластина, покрита декількома шарами спеціального складу. Фарба запікається при високих температурах після кожного нанесення, що забезпечує ідеально гладку, рівномірно покриту та фарбовану поверхню пристосування. На такому покритті зручно писати: маркери не скриплять і не дряпають глазур, а все легко стерти спеціальною губкою. До речі про приладдя: для написання використовують сухостирающіе маркери, а ось звичайні перманентні маркери стерти буде неможливо, і планер безнадійно зіпсується після нанесення пігменту.

Які типи планерів представлені над ринком?

  • настінний, що фіксується за допомогою кріплення, що йде в комплектації;
  • на холодильник. Він має магнітні властивості, тому може кріпитися на холодильник.

Залежно від завдань можна придбати планер для дитини або дорослої. Дитячі дошки мають невеликі розміри та вагу, виконані в дружньому, барвистому дизайні та призначені для візуалізації розкладу, обов'язків малюка на лінощі тощо. Що стосується планерів для дорослих, то можна знайти різні варіації: для фінансових цілей та бюджету, щоденних та щотижневих списків справ, глобальних цілей та бажань.

Вирішивши купити магнітний планер на холодильник або на стіну, ви не забудете привітати друзів та родичів зі святами та ювілеями, вчасно зробите важливі дзвінки та прибудете на зустріч, зможете проаналізувати фінансові витрати чи, скажімо, кількість прочитаних книг на місяць. Це відмінний спосіб перевірити, чи вкладаєтеся ви в намічений список справ, і можливість організувати себе для їхнього звершення.

Планер як інструмент тайм-менеджменту: як правильно використовувати

Щоб планер для справ був максимально ефективним, спробуйте такі техніки планування.

  1. «Метод помідора» від Франческо Чорілло, згідно з яким необхідно робити п'ятихвилинний період після кожних 25 хвилин роботи. Після того, як ви пройшли 4 періоди по 25 хвилин, зробіть одну велику перерву в 30 хвилин. А щоб не прокрастинувати "всередині" цих 25 хвилин, розпишіть на планері завдання, яке потрібно виконати за час однієї "помідорної" часточки. Метод є універсальним для швидкого виконання монотонної роботи.
  2. Планер чек-лист підходить, якщо ви працюєте методом «90 на 30», наприклад. Згідно з технікою, півтори години відводиться на виконання робочого завдання, півгодини, що залишилися, – на відпочинок. При цьому важливо спочатку виконувати складніші та трудомісткі завдання, залишаючи на потім легкі. У чек-листі на дошці пропишіть черговість розв'язання задач, ставлячи у пріоритет ключові обов'язки.

Планер по годинах стане чудовою підмогою для організації вільного та робочого часу, особливо якщо доповнити його ефективною методикою тайм-менеджменту.

Коментарі