0
0
0

Застосування тактичних дощок у спорті: переваги та недоліки

Застосування тактичних дощок у спорті: переваги та недоліки

Понад половина всіх людей – візуали. Це означає, що з засвоєння інформації їм потрібно побачити чи прочитати те, що хоче донести співрозмовник, лектор. Можливо, тому останніми роками широко використовується демонстраційне обладнання. Фліпчарти, маркерні/пробкові/тактичні дошки встановлюють в офісних приміщеннях, шкільних класах, групах дитячих садків, навчальних закладах. Сфера професійного спорту – не виняток, адже для досягнень високих результатів у командних дисциплінах важлива злагодженість роботи та розуміння тактики. Тактична дошка для тренера з баскетболу чи футболу – ось що допоможе налагодити контакт між гравцями та наочно поінформувати про схему, за якою потрібно грати. Про особливості використання такої дошки та її переваги йтиметься нижче.

Тактична магнітна дошка для футболу: особливості виготовлення та характеристики

Тактична дошка – це різновид демонстраційного обладнання, створений спеціально для командного спорту. Її відмінність від інших типів дощок – у вузькій сфері застосування: вона буде корисною виключно для тренерів футбольних, баскетбольних, волейбольних команд. Але схема виготовлення виробу багато в чому схожа.

Основа пристрою - пластикова пластина, покрита декількома шарами фарби. Склад наноситься та запікається при високих температурах. Завдяки цьому забезпечується рівномірність покриття всієї площі, ідеальна рівність рельєфу, гладкість площини. На такій панелі легко писати маркером: зусиль докладати не потрібно, адже маркер ковзає легко та швидко. Конструкція посилена алюмінієвим профілем, який захищає дошку від деформацій, повідомляє їй жорсткість та стійкість до механічних пошкоджень.

Які аксесуари знадобляться для використання? На дошці можна малювати спеціальними сухостираємими маркерами: на відміну від перманентних, вони легко стираються після висихання губкою, не залишаючи слідів. Купувати канцтовари краще у спеціалізованих магазинах, щоб не зіпсувати низькопробною продукцією добротну дошку. Щоб тактична дошка для футзалу зберігала початковий вигляд і однорідність фарбування якомога довше, періодично обробляйте її спеціальним спреєм, що очищає. Він усуває застарілі забруднення і підтримує пристрій у охайному вигляді.

Плюси та мінуси тактичної дошки

Переваг тактичної дошки для хокею безумовно більше:

  1. Невелика вага та розміри. У каталозі інтернет-магазину ТСО представлені варіанти дощок у розмірі 1х1 м. Устаткування важить небагато, тому при необхідності його можна забрати з собою та транспортувати в інше приміщення. Це дуже зручно, тому що командам часто доводиться грати на виїзді, а інструменти візуалізації у такі моменти є дуже важливими.
  2. Ідеально рівне та гладке покриття дозволяє робити записи, позначки, малювати символи, які будуть помітні навіть з великої відстані. Контрастність записів досить висока.
  3. Стійкість до механічних пошкоджень. Міцне покриття витримує інтенсивну експлуатацію та не утворює сколів, подряпин. Поверхня виглядає як нова після декількох років користування.
  4. На тактичну дошку для гандболу можна кріпити фішки-магніти для відображення гравців.

Але є свої нюанси. Можливо, не всі звикли возитися з маркерами та спреями для очищення. Тим не менш, така дошка набагато корисніша, ніж записи на клаптику паперу. Тактичні дошки представлені у нашому каталозі. Також у нас можна знайти магнітну дошку для малювання.

Коментарі