0
0
0

Комбінована дошка для школи: як вибрати

Комбінована дошка для школи: як вибрати

Шкільна дошка – обов'язковий компонент навчального процесу, інструмент для зрозумілого візуального подання інформації. Сьогодні ринок представлений різноманітністю продукції для освітніх завдань: можна знайти класичні крейдові дошки, їх сучасні аналоги з маркерним покриттям. Але представлене обладнання і з комбінованою поверхнею для писання крейдою та маркером. У чому особливості дошки комбінованої дитячої і як її вибирати, йтиметься нижче.

Дошка комбінована для крейди та маркера: пристрій та застосування

Ключовою відмінністю комбінованих дощок є можливість використовувати крейдову або маркерну поверхню. Конструктивно це реалізовано поділом однієї панелі на дві частини – з грифельним та полімерним покриттям. Також представлені позиції з декількома робочими поверхнями: дошка може розкриватися як книжка, кріплячись однією частиною до стіни. Відповідно, поверхонь може бути 3, 4, 5 та більше.

Основа виготовлення дошки - МДФ або ДСП завтовшки 4, 6 або 8 мм. Для здешевлення продукції іноді використовують плити меншої товщини. Але таке обладнання швидко деформується і виходить із ладу. Шкільні дошки посилені алюмінієвою рамкою, але в кутах є пластмасові заглушки, які знижують ризик травмування.

Для написання крейдою або крейдою маркером призначена поверхня, покрита грифельною фарбою. До її складу входять частинки заліза, тому після висихання покриття має магнітні властивості, і на нього за допомогою магнітиків кріплять малюнки, фотографії.

Маркером, що сухостирається, можна писати на маркерній поверхні – яскраво-білій, глянсовій, ідеально-рівній. Створити покриття комбінованої дошки для малювання вдається за рахунок нанесення технологічного металополімерного покриття. На цю частину можна також кріпити інфографіку магнітами. Витирати поверхню легко – для цього є губка, яка не залишає крейдяного пилу і не маже руки. Єдине – виробники не рекомендують надовго залишати дошку з написаним, адже пігмент має здатність в'їдатися до структури. Для ретельного очищення потрібно періодично обробляти дошку очисним спреєм, який видаляє старі забруднення.

Ідеальна комбінована дошка на стіну для малювання будинку, використання у молодшій та середній школі. Учні можуть по черзі використовувати грифельне та маркерне покриття, залежно від побажань та завдань.

Вибір дошки шкільної магнітної комбінованої: на що звернути увагу

Підбираючи демонстраційне обладнання до класу або додому, врахуйте ряд нюансів:

  1. Конфігурація дошки. Це може бути настінний варіант, який є незамінним у великих класах, або шкільна комбінована дошка на коліщатках – її встановлюють у групи приватних дитячих закладів. Якщо передбачається експлуатація дошки в кількох приміщеннях, мобільний варіант більш доречний.
  2. Розміри. Тут все залежить від розмірів приміщення, вільного місця в ньому. У просторі класи вибирають дошки з кількома робочими поверхнями. А ось у невелику дитячу для дошкільника є сенс взяти моно-конструкцію з розділеною навпіл поверхнею для крейди та маркера.
  3. Наявність піддону. У школі полиця для маркерів, крейди та губок незамінний. Втім, користуватися дошкою з піддоном будинку так само зручно.
  4. Колір грифельного покриття. Тут все залежить від ваших уподобань: крейдяна поверхня йде у темно-зеленому або чорному кольорі з матовим фінішем. Перевірені виробники випускають продукцію, що відповідає критеріям контрастності, тому написане крейдою добре видно і зеленому, і чорному тлах.

У каталозі ТСО можна підібрати обладнання для будь-яких завдань: куплені у нас скляні дошки в офісі виглядають дорого і є десятиліттями.

Коментарі