0
0
0

Обслуговування маркерної дошки: найкращі поради

Обслуговування маркерної дошки: найкращі поради

Магнітно-маркерна дошка широко використовується в школах, дитячих садках та офісах компаній. Доглядати таку дошку простіше, а виглядає вона більш стильно і дорого. Але найголовніше – виріб відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, тому написане на дошці відповідає необхідному рівню контрастності. Незважаючи на простоту і невигадливість, обладнання все ж таки потрібно обслуговувати. У чому полягає догляд за магнітно-маркерною дошкою, розглянемо у цій статті.

Маркерна дошка: конструкція та застосування

Дошка для маркера – вдала альтернатива звичним меламіновим дошкам, якими оснащувалися всі класи ще десятиліття тому. Конструктивно виріб є панелью, покритою металополімерним складом. Поверхня дошки – ідеально гладка, рівна, тому для писання на ній маркером не потрібно докладати особливих зусиль. Під час роботи дошка не подряпується та роками зберігає первісний зовнішній вигляд.

Чим хороша дошка у використанні?

  1. Вона ідеальна для написання інформації сухостираємим маркером. Пишучий грифель маркера йде рівно і гладко, тому вчителю чи виступаючому не потрібно докладати великих зусиль. Дошка має високі показники контрастності: написане на ній чудово видно навіть з відстані декількох метрів.
  2. Покриття металополімерного складу забезпечує сильні магнітні властивості. До такої дошки можна прикріплювати фотографії, малюнки, графіки магнітами, щоб інформація краще засвоювалася студентами чи учнями.
  3. Просте обслуговування маркерної дошки. Виріб зберігає початковий вигляд, за умови, що ви дотримуєтеся нескладних принципів для підтримання чистоти та цілісності дошки.

Зберігати дошку чистою та придатною для подальшого використання легко, якщо запастися необхідним приладдям. Докладніше про це – нижче.

Особливості експлуатації маркерної дошки

Здавалося б, всі знають, як доглядати маркерну дошку. Але часто виходить, що обладнання стає непридатним раніше часу. Тому для збереження експлуатаційного ресурсу радимо дотримуватися простих правил.

  1. Вчасно прайте написане та намальоване з дошки. Основна причина того, що пігмент в'їдається в поверхню – пізно стертий напис або малюнок. Після покупки ви помітите самі: якщо прати написи через дні, то з кожним наступним разом для усунення фарби потрібно буде докладати більше зусиль. Тому постарайтеся обмежуватися кількома годинами, протягом яких написане зберігається на дошці: після цього часу тут же прибирайте все.
  2. Догляд за маркерною дошкою передбачає обов'язкове застосування очищувального спрею. Їм потрібно обробити поверхню перед першим використанням виробу, а також періодично протирати застарілі забруднення, щоб вони не в'їдалися в структуру (рекомендуємо робити це не рідше 1 разу на 2 дні). Важливо: починати писати на дошці можна після того, як усе висохне. Що робити, якщо спрей закінчився, а чи є старі написи, які погано стираються? Заштрихуйте ділянку поверх забруднення, дочекайтеся висихання і витріть все губкою.
  3. Щоб зберегти працездатність обладнання якомога довше, варто вибрати засоби для очищення маркерних дощок, маркери та губки у спеціалізованих магазинах. Аксесуари повинні бути призначені тільки для магнітної поверхні.

У нашому блозі ви знайдете інформацію про догляд за фліпчартами, пробковими та поворотними дошками, планерами. Що дає брендування маркерної дошки, ми розповіли у свіжій статті.

Коментарі