0
0
0

Виготовлення крейдяних дошок: популярні виробники в Україні

Виготовлення крейдяних дошок: популярні виробники в Україні

Грифельна дошка чорного або зеленого кольору – обов'язковий інтер'єрний елемент у шкільному класі, аудиторії ВНЗ та групі дитячого садка. Останні півтора десятки років покупці частіше вибирають маркерні покриття, але класичні крейдові дошки вага так само використовуються у навчальних закладах. Нижче ми розповімо, як виготовляють обладнання, висвітлимо виробників крейдової дошки різних форм.

Виробництво крейдових дощок: основні етапи

Конструктивно дошка складається з основи, покритої фарбою або спеціальною плівкою, рамки та полиці.

  1. Як матеріал для виготовлення крейдових дощок використовують різні типи матеріалів - МДФ, ДСП, фанеру. Оптимальний варіант – МДФ: вона має гладку поверхню, на яку добре лягає ґрунтовка та фарба, а сама панель не виділяє шкідливих речовин у навколишнє середовище. Товщина заготовок – 4, 6 чи 8 мм. Якщо взяти елемент тонше, така дошка гнутися і в результаті швидко деформується. Дешевше коштують крейдяні дошки з ДСП: як правило, товщина тут менша, та й самі плити інтенсивніше вбирають вологу. Через це виріб може «вести», і незабаром воно стане непридатним для роботи. Дошка крейдяна з фанери - найдорожчий варіант. Фанера міцна та стійка до навантажень, але неоднорідна, шорстка структура не дає необхідної гладкості для написання.
  2. Щоб створити ідеально рівну та гладку поверхню для написання, плити ґрунтують і потім фарбують грифельною фарбою, наносячи кілька шарів після висихання попереднього. До складу грифельної фарби входять мікрочастинки заліза: після фарбування заготівля для крейдової дошки в Україні має магнітні властивості.
  3. Дошки, призначені для школи та ВНЗ, посилюються алюмінієвою рамкою. Профіль повідомляє додаткову жорсткість та стійкість до деформацій, робить виріб більш довговічним. Полиця в нижній частині призначена для зберігання крейди та губки.

Перевірені бренди випускають дошки завтовшки від 4 мм, із рівномірним покриттям грифельною фарбою. Дешеві аналоги з плівковим покриттям швидко виходять з ладу та загалом виглядають дешево.

Виготовлення крейдових дощок: у кого замовити

Ринок пропонує широкий вибір шкільних крейдових дощок від виробника з України. Де можна зробити замовлення?

  • Підприємство BROMS реалізує дошки в широкому асортименті: є позиції в рамках та без них, розміром 420х300 мм, 600х420 мм, а також в інших розмірах, горизонтальній та вертикальній орієнтації. Виробник вказує, що як основа поверхні використовується ХДФ товщиною 3 мм. Продукція підходить для написання крейдою та крейдовими маркерами;
  • РПК Евріка - компанія, яка пропонує крейдову дошку на замовлення та в наявності. В асортименті – безліч позицій для навчання та оформлення інтер'єрів у кафе, ресторанах. Представлені вироби у дерев'яній рамі, з основою з натурального дерева та якісним грифельним покриттям;
  • Під брендом Grin випускають добротні шкільні дошки у зеленому кольорі та зі стійкими рамками. Можна вибрати вироби різних розмірів, з декількома поверхнями та варіантами конструкції;
  • ТСО – виробник дощок крейдових, маркерних, скляних, фліпчартів та планерів. У каталозі є безліч позицій – грифельні дошки у зеленому та чорному. Перевага – у використанні якісного матеріалу основи та розкресленої лазером поверхні, яка не стирається з часом.

Ми пропонуємо на вибір дошку шкільну комбіновану магнітну: поєднання різних типів поверхні робить її універсальною для застосування у шкільних класах та аудиторіях університетів.

Коментарі